Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ναι σε όλα!

Μάλλον έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση στην μεταπολεμική ιστορία μας. Μόλις χθες την αποκτήσαμε. Καλορίζικη. Το τσίρκο του Σαμαροβενιζέλου κάνει τους παπαδόπουλο-πατακό να μοιάζουν πολιτικοί ογκόλιθοι.

Θα είχε επιστημονικό ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την δράση αυτού του συνονθυλεύματος που θέλει να αποκαλείται κυβέρνηση, αν αυτό δεν κόστιζε όνειρα ανθρώπων, μέλλον ανθρώπων. Δεν σκόρπιζε παντού την θλίψη οδηγώντας ανθρώπους στο θάνατο, πραγματικό και πνευματικό. Δεν άφηνε μια χώρα και ένα λαό καμμένη γη, σκόρπιο στη βορά κάθε ανεγκέφαλου του οποίου το IQ ίσα που ξεπερνά αυτό της αμοιβάδας.

Ναι φταίξαμε. Ναι παρασυρθήκαμε. Ναι έχουμε το τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αυτό το οποίο αναλογεί στις πράξεις μας. Ναι αν κοιτάξει κάποιος τα πρόσωπα της σημερινής κυβέρνησης θα αναγνωρίσει το γείτονα του, το φίλο του, το σπιτονοικοκύρη του, το αφεντικό του, τον σερβιτόρο στην καφετέρια. Ναι πρόκειται για ένα τσούρμο ξεπουλημένων, ημιμαθών ηλιθίων. Ναι δεν υπάρχει πολιτικό αντίπαλο δέος γιατί αυτό το αντίπαλο δέος είμαστε εμείς. Ναι εμείς. Που ο βαρύς πέλεκυς της κοσμικής δικαιοσύνης έπεσε επάνω μας και τριγυρνάμε σαν ζαλισμένα κοτόπουλα χωρίς να ξέρουμε προς τα πού να πάμε.

Επειδή όμως προς τα εκεί που πάμε το μόνο που θα συναντήσουμε είναι γκρεμός, πιστεύω για να σταθούμε πάλι καλά στα πόδια μας και να αντεπιτεθούμε μια ματιά στα πρόσωπα της νέας μας κυβέρνησης είναι αρκετή. Η έτσι θα έπρεπε. Αυτό. Περαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου