Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Στον άγνωστο παράνομο μετανάστη

Oι μετανάστες στην Αμυγδαλέζα εξεγέρθηκαν επειδή,άκουσον άκουσον,ζητούσαν καλύτερες συνθήκες κράτησης.

Αφορμή όπως έγινε γνωστό απο την ΕΛ.ΑΣ,ήταν η απαίτηση τους να έχουν ανοιχτά τα air-conditions,Αύγουστο μήνα,μέσα στα κοντέινερ στα οποία ζουν στιβαγμένοι.

Οι αστυνομικοί καθώς μας ενημερώνουν τα ρεπορτάζ,στην προσπάθεια τους να τους χώσουν πίσω στα(χωρίς ρεύμα πλέον)σκοτεινά και καυτά κοντέινερ τους,έκαναν επίδειξη της αμορφωσιάς τους επιτιθέμενοι στην αξιοπρέπεια των μεταναστών πατώντας επάνω στο φαγητό των ανθρώπων και φωνάζοντας τους "δε μας νοιάζει αν θα πεθάνετε".

Βέβαια πολλοί(αλλά δυστυχώς όχι αρκετοί)γνωρίζουμε οτι αυτά και άλλα πολλά,δέν χρειάζεται να είσαι παράνομος μετανάστης στην Αμυγδαλέζα για να τα ακούσεις και να τα βιώσεις.

Αρκεί να είσαι νέος που μαχεται για το δικαίωμα του στην ελευθερία,άνεργος,συνταξιούχος,μαθητής,φοιτητής,ασθενής,ΑΜΕΑ,ομοφυλόφιλος,τοξικομανής ή τέλος πάντων κάτι άλλο εκτός απο το πρότυπο του ρουφιάνου με σακάκι και γραβάτα.Ένα πρότυπο που με κόπο προσπάθησαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια να περάσουν στον μέσο νεοέλληνα.Και τα κατάφεραν.Άν δεν το πέρασαν και σε σένα,σίγουρα έχεις δεί το πρόσωπο της ελληνικης καταστολής απο κοντά.

Η πίεση είναι τεράστια και η τιμωρία θα είναι βαριά.Η οργή θα γίνει τσουνάμι.Μόνο που αυτό που οι αμόρφωτοι ράμπο της ΕΛ.ΑΣ δεν ξέρουν,είναι πως το τσουνάμι ισοπεδώνει κατ αρχήν την εμπροσθοφυλακή πριν φτάσει στην ενδοχώρα...και τα δάκρυα και οι μετάνοιες τότε δεν θα ωφελήσουν κανέναν....

Ας σταθούμε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον και η λύση θα έρθει.

Αλληλεγγύη στους άγνωστους παράνομους μετανάστες,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου