Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στα δελτία των 8 οι εικόνες μιάς Ελλάδας που έρχεται.

Για να μπορούμε να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι όσον αφορά στην δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών πρέπει να σκεφτούμε πως οι δύο αυτοί άνθρωποι ανέλαβαν την ευθύνη της πράξης τους να καταταχθούν στην Χρυσή Αυγή.Χρυσή Αυγή σημαίνει με απλά λόγια μια συμμορία μπράβων που εξυπηρετεί το σύστημα για δικών της όφελος(για τα λεφτά τα κάνεις όλα...)και με την θέση οτι νόμος είναι αυτό που λέει ο πιο δυνατός.Άρα κατετάγησαν εκεί γνωρίζοντας(ή όχι)οτι αργά η γρήγορα είτε θα έπρεπε να κληθούν να κάνουν αυτό που τους συνέβη σε όποιον η οργάνωση θα θεωρούσε "εχθρό" είτε(όπως και συνέβη)θα έβρισκε του ίδιους το κακό.Όταν μπαίνεις στον κύκλο τη βίας,κανείς δεν σου εγγυάται οτι θα είσαι ο Θύτης.Πολλές φορές είσαι το θύμα.

Δέν είναι όμως αυτά τα αυτονόητα που με ανησυχούν.

Μου σηκώθηκε πραγματικά η τρίχα εχθές το βράδυ βλέποντας το βίντεο της δολοφονίας.Ανατριχιαστικά επαγγελματική δολοφονία,εν ψυχρώ,κυνική,με χαριστική βολή.Και η αμέσως επόμενη σκέψη μου.Ποιος ο λόγος να βγει στον αέρα αυτό το βίντεο?Ποιόν εξυπηρετεί τέτοιες εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου και τη τηλεόρασης?

Μήπως είναι οι εικόνες μια Ελλάδας που έρχεται και θέλουν να μας εξοικειώσουν....?

Και εξηγούμαι(που έλεγε και ο πρωθυπουργός-αγαπούλης-σπαλομπριζόλας)

Μας κυβερνά ένα σύστημα βουτηγμένο στη διαφθορά πατόκορφα και μάλιστα με τις ευλογίες μας.Και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμη και σήμερα που έχουμε απο καιρό ξεπεράσει τα όρια,πάλι προς την ίδια κατεύθυνση κοιτάμε.Γιατί?

Η γενιά που έφτιαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα,είναι η γενιά του Ανδρέα και της Μιμής.Η γενιά που ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε με τα εύκολα κοινοτικά χρήματα.
Που έμαθε οτι ύψιστη αξιακή επιδίωξη είναι το πρώτο τραπέζι πίστα σε "τραγουδίστριες" που δέν τραγουδάνε,απλά βγαίνουν με τα εσώρουχα.
Που έμαθε πόσο φυσιολογικό είναι να θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά σε όποιο επίπεδο,όχι για να προσφέρεις,αλλά για να φτιάξεις την περιουσία σου.
Που έμαθε οτι οι δημοσιογράφοι δέν είναι αντικειμενικοί επαγγελματίες αλλά πληρωμένοι υπάλληλοι(και μάλιστα αδρά)των διαφόρων οικονομικών-πολιτικών συμφερόντων.
Που έμαθε πως είναι αποτελεσματικότερο για να βρεις δουλειά να έχεις το σωστό "δόντι" στο σωστό σημείο(η έστω το σωστό κώλο ρε αδερφέ...)απο το να σου βγουν τα μάτια να διαβάσεις,να εξελίξεις αυτό που κατέχεις,να κοπιάσεις....
Που έμαθε πως πέντε λεπτά στο γυαλί ως γλάστρα σε ένα τηλεσκουπίδι είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείς να πετύχεις.

Και όλο αυτό ντύθηκε με έναν αέρα γκλαμουριάς.Παίχτηκε παντού.Στις τηλεοράσεις,τα ραδιόφωνα,τα περιοδικά.Υπήρχαν θυμάμαι άνθρωποι που ψήφιζαν εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Γιαννόπουλο μόνο και μόνο επειδή γουστάρανε που απελευθέρωνε το βραδινό ωράριο όταν ήθελε να πάει στα μπουζούκια.

Και σιγά σιγά και ύπουλα όλοι οι τιποτάδες απέκτησαν περίοπτη θέση στο μυαλό μας.Θέλαμε να ζούμε σαν αυτούς,να διασκεδάζουμε σαν αυτούς,να πηδάμε σαν αυτούς.

Σταδιακά τα μηδενικά απέκτησαν αξία και όσα άξιζαν μηδενίστηκαν.

Όχι απλά εξωτερικά.Βαθία μέσα μας,στη συνείδηση μας.

Και όλα αυτά μας φαίνονται εντελώς φυσιολογικά.Είναι η ζωή μας.

Θλίψη....

Και επανέρχομαι στην αρχική μου ανησυχία.Μέσα σε διάστημα δύο μηνών,έχουμε δεί τρεις ανθρώπους(των "δύο άκρων") να δολοφονούνται και να γίνονται οι τελευταίες τους στιγμές πρωτοσέλιδα.

Θαρρώ δυστυχώς οτι είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που έρχεται.Όποιου η ραχοκοκαλιά δέν σκιρτά σε μια τέτοια ιδέα μπορεί να κλείσει τον υπολογιστή μόλις διαβάσει αυτό και να ξανανοίξει την τηλεόραση,το θεωρεί ήδη φυσιολογικό.Οι υπόλοιποι ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά....


Υ.Γ:Θα κλείσω με ένα στιχάκι του Βασίλη Νικολαΐδη που αντικατοπτρίζει πλήρως την Ελληνική νοοτροπία τα τελευταία πολλά χρόνια..

Καράβι ταξιδεύει χωρίς τον καπετάνιο,
αν και κομμάτι δύσκολο,νομίζω πως μπορεί
Μα πάει στον πάτο σούμπιτο αν δεν έχει ρουφιάνο
Είναι μια επιστήμη της θάλασσας κι αυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου