Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στη free pressα(είμαι λαϊκιστής και γουστάρω)

Πριν μερικές μέρες άνοιξα τον σύνδεσμο από μια πολύ γνωστή free press στην οποία έχω σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να δίνω clicks. Ο τίτλος όμως του άρθρου το οποίο αναφερόταν στο γνωστό βίντεο με την γυναίκα που αποστόμωσε τον Βρούτση με έκανε να το ανοίξω,μόνο και μόνο για να διαβάσω την μεθοδολογία της προβοκάτσιας που έχουν χρησιμοποιήσει στο θέμα. Διάβασα ένα εμετικό κείμενο γεμάτο μισανθρωπιά. Λοιδορεί κάθε έναν που θυμάται να πήρε δημόσια θέση για τον πρωτοφανή εξευτελισμό που έχουμε υποστεί ως πολίτες. Πιάνει στο στόμα της από 12χρονους μαθητές έως αυτόχειρες μπλεγμένους στα χρέη και στην ανεργία. Ενώ τελικά καταλήγει λίγο πολύ στο ότι πρέπει να αφήσουμε αυτού του είδους τους λαϊκισμούς, να σεβαστούμε τους νόμους όπως τις αποφάσεις του ΣΤΕ για τις σκουριές,την ΕΡΤ ή τον αντικαπνιστικό νόμο και να αφήσουμε την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση να κάνει την δουλειά της.
   
Φτάνοντας στο τέλος του κειμένου η παγωμάρα μου κορυφώθηκε όταν διαπίστωσα ότι αυτό το εμετικό κείμενο άρεσε και διαμοιράστηκε σε πάνω από 10.000 ανθρώπους στα κοινωνικά δίκτυα.
   
Σαφώς και κάθε καθεστώς έχει τα όπλα του και η πένα είναι διαχρονικά ένα ισχυρότατο. Ίσως γιατί χτυπάει κάθετα προς τα βάθη του είναι μας. Ίσως γιατί γράφοντας έχεις την δυνατότητα να δομήσεις ένα κείμενο έτσι που να φαίνεται πως περιέχει κάτι περισσότερο από μπούρδες.
   
Με την συντάκτη του άρθρου δεν θέλω να ασχοληθώ. Περισσότερο με νοιάζουν αυτοί που βρίσκονται σύμφωνοι με το κείμενο της.
   
Αλήθεια τώρα, αυτοί που συμφώνησαν και διαμοίρασαν το κείμενο τους είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθούν και να μας πουν.
   
Γιατί κάποιος δεν πρέπει να βγαίνει μπροστά και να παίρνει θέση εναντίον της άδικης πολιτικής που εφαρμόζεται στις πλάτες μας;
   
Γιατί πρέπει να κάτσω να παρακολουθώ ανήθικους και ανίκανους ανθρώπους να διαλύουν την χώρα μου, το μέλλον μου, την ζωή μου;
   
Γιατί πρέπει να αναγνωρίζω ως νόμιμη μια κυβέρνηση που είναι εκλεγμένη από το 25% του Ελληνικού λαού; Σε ποία δημοκρατία κυβερνάει η πλειοψηφία του ενός τετάρτου;
  
 Γιατί πρέπει να συμμορφώνω σε νόμους που υποβαθμίζουν το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής μου, ποινικοποιούν το δικαίωμα μου στην δημιουργία  και αφήνουν τα λαμόγια να αλωνίζουν;
   
Γιατί πρέπει να χρεωθώ την αποπληρωμή χρεών τα οποία δεν δημιούργησα εγώ;
   
Γιατί πρέπει να θεωρήσω την απελπισία ανθρώπων που φτάνουν στην αυτοκτονία έως δεδομένο; Η ίσως λαϊκισμό;
   
Πραγματικά τα "γιατί" με κατακλύζουν,θα μπορούσα να συμπληρώσω σελίδες αλλά θα τελειώσω εδώ.

Άλλωστε τα γιατί τα βιώνουμε όλοι μας από πρώτο χέρι.
   
Φαίνεται οτι το σύστημα ωφελείται και κάνει τον μιντιακό του πόλεμο με έναν πολύ απλό τρόπο. Έχει βάλει τριγύρω ανθρώπους με περιορισμένη νοητική αντίληψη, γεμάτους θυμό και μισανθρωπιά για να σπείρουν τα βρωμερά αισθήματα τους χωρίς ίχνος κατανόησης ή σεβασμού σε ανθρώπους που αποφασίζουν το δράμα που ζουν να μην το βγάλουν στον διπλανό τους, αλλά στο σωστό στόχο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε προπαγανδιστικές θέσεις σήμερα κουβαλάνε αυτές ακριβώς τις ποιότητες που θέλει το καθεστώς να γεμίσει την κοινωνία προκειμένου να επιφέρει την πλήρη διάλυση. Δεν είναι τυχαίο που παρατηρώντας την διανοητική λειτουργία όλων αυτών των "δημοσιογράφων" και "μεγαλοδημοσιογράφων" καταλήγεις στο συμπέρασμα πως δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε να τους στείλεις στο περίπτερο να σου πάρουν τσιγάρα.
   
Απ την άλλη άνθρωποι αξιοπρεπείς μέσα στο σκότος που ζούμε παλεύουν. Η ειρωνεία; Παλεύουν για όλους, όχι μόνο για τους εαυτούς τους. Και για το ξέπλυμα που τους λοιδορεί και για τον φασίστα ψηφοφόρο και για το λαμόγιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς η αξιοπρέπεια είναι ποιότητα πανανθρώπινη και ξεπερνάει τα προσωπικά μας "εγώ". Εν αντιθέσει με την μικροπρέπεια που είναι καθαρά προσωπική θέση.
   
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη και την έχουμε πετύχει. Δέν είμαστε σαν εσάς, ποτέ δε θα γίνουμε. Ο κόσμος που θα φτιάξουμε θα χωράει ακόμη κι εσάς.
   
Με λαϊκίστικους χαιρετισμούς σε όλους όσους δεν καταθέτουν τα όπλα. Αγάπη παίδες.
   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου